top of page
Korporativne novosti

FLEET NOVOSTI

Mobilne aplikacije

Autor: Ranko Rodik

 

Tržište pametnih telefona u 2021. je naraslo za 25 % te se procjenjuje da je na svijetu aktivno 3,8 milijardi uređaja što znači da gotovo polovina svjetske populacije koristi pametni telefon.

Neizostavan dio svakog pametnog telefona su mobilne aplikacije čiji ukupan broj prelazi 9 milijuna ako uzmemo u obzir sve platforme na kojima su aplikacije danas dostupne. Aplikacije su nam, između ostalog, omogućile da u samo nekoliko klikova i bez previše stresa odradimo aktivnosti koje su nam nekad oduzimale mnogo vremena, poput plaćanja računa ili kupnje artikala koji su nam često bili nedostupni u obližnjim trgovinama. Uz to, mnogima od nas su organizacija i neometano funkcioniranje privatnog i/ili poslovnog života postali u potpunosti uvjetovani korištenjem aplikacija. Primjerice, ako na poslu koristite CRM sustav, vjerojatno se uz njega veže i određena aplikacija, a ako koristite e-mail, nerijetko koristite i aplikaciju koja sinkronizira različite e-mail račune. Aplikacije se razlikuju po kvaliteti i stupnju pristupačnosti za korisnike. Dobre aplikacije su intuitivne za korištenje i pružaju optimalan broj informacija u svakom trenutku. S druge strane, loše aplikacije, pogotovo one namijenjene u poslovne svrhe, mogu dovesti do niza neugodnosti za poduzeće. Negativne recenzije korisnika nerijetko sa sobom nose dugoročne posljedice, stoga čak i ako je program koji je obuhvaćen aplikacijom u suštini odličan, korisnici nisu skloni razmotriti njegovo korištenje. 

Jedan od razvojnih timova Mobilisisa posvećen je isključivo izradi mobilnih aplikacija. U 2021. godini prioritet tima bila je izrada aplikacije za Fleet management koja će našim korisnicima omogućiti najvažnije informacije u lako preglednom obliku. Aplikacija je prilagođena Android i iOS platformama te je dostupna za preuzimanje od svibnja. Do sada su naši korisnici na mobilnim telefonima mogli otvarati samo mobilnu verziju web portala koji je bio djelomično prilagođen potrebama pregledavanja podataka na mobilnim aparatima. Nova mobilna aplikacija korisnicima trenutno pruža osnovne i najbitnije informacije o floti vozila, a u planu je daljnji razvoj dodatnih mogućnosti pregleda i izvještaja. Povratne informacije korisnika su vrlo pozitivne, a uz to smo dobili dodatne savjete i smjernice za buduće nadogradnje koje kontinuirano uvažavamo i stavljamo na produkciju. Aplikaciju možete preuzeti i isprobati u Android GooglePlayju ili Apple AppStoreu, a za prijavu su potrebni korisnički podaci koji se koriste kod prijave na Fleet Management portal.

Veselimo se novim reakcijama korisnika te vas ovim putem potičemo da preuzmete aplikaciju i javite nam svoje dojmove kako bismo aplikaciju nastavili prilagođavali Vašim potrebama.

O SICK MOBILISISU
Rješenja
Proizvodi
Online servisi
EU investment

Proizvodi

Fleet management
Mobilisis - Inteligentna prometna rješenja
Entrymo - Upravljanje pristupom i identitetom
Pametna poljoprivreda

Rješenja

bottom of page