top of page
college-graduate.jpg

Od prakse do prvog zaposlenja u SICK Mobilisisu 

Anđela Tunjić - Software Engineer

Kada sam započela sa završnom godinom studija na FOI-ju kontaktirala me voditeljica odjela ljudskih resursa u SICK Mobilisisu s upitom jesam li zainteresirana za studentski posao. Tada sam imala previše obaveza na studiju, ali smo ostale u kontaktu te sam kasnije primljena na studentsku praksu koju sam odradila u FLEET Management R&D timu.

Bavila sam se full-stack developmentom i testiranjem. Tim je bio otvoren i pristupačan te sam naučila puno novih i zanimljivih stvari. Nastavila sam raditi u istom timu dok nisam diplomirala, nakon čega mi je ponuđena pozicija u Global Customer Projects timu. Promjena tima i projekta, kao i učenje nove tehnologije zvučali su izazovno, ali sam se brzo snašla i uklopila. Imala sam (odnosno i dalje imam) odličan support od strane kolega, a novi projekt i učenje nove tehnologije ispali su dinamični i zabavni. Trenutno se bavim Frontend Developmentom za IoT platformu Spotium.

IMG_5094.png
IMG_5049.png

Krunoslav Hrastić - Hardware Engineer

Studirao sam na FER-u, smjer elektronike. Kako bih stekao radno iskustvo prijavio sam se na ljetnu praksu, a fakultet nam je pružio popis potencijalnih poslodavaca. Najviše me privukao opis poslovanja SICK Mobilisisa pa sam se odlučio prijaviti. Nakon intervjua, bio sam odabran za praksu.

Radio sam u timu s još troje studenata. Izrađivali smo novi GPS lokator, počevši s crtanjem sheme, pa sve do izrade PCB-a i finalnog uređaja. Puno sam naučio, a atmosfera je bila zabavna i dinamična pa sam nakon prakse nastavio raditi koliko su mi fakultetske obaveze dopuštale. Za to sam vrijeme u suradnji s mentorima iz SICK Mobilisisa izradio i svoj diplomski rad. Nakon diplome (i zasluženog ljetnog odmora) sam se zaposlio kao Hardware Engineer u AgriStick timu.

Za vrijeme studentskog rada sam sudjelovao i na SICK Solution Hackathonu u blizini Freiburga. Događaj je trajao tri dana, a naš je tim razvio rješenje za praćenje prtljage u zračnim lukama bazirano na skeniranju barkoda. Na raspolaganju nam je bio čitav portfelj SICK senzora i uređaja te smo upoznali inženjere iz cijelog svijeta.

O SICK MOBILISISU
Rješenja
Proizvodi
Online servisi

Rješenja

Proizvodi

Fleet management
Mobilisis - Inteligentna prometna rješenja
Entrymo - Upravljanje pristupom i identitetom
Pametna poljoprivreda
bottom of page