top of page
Korporativne novosti

FLEET NOVOSTI

Mobilisis Fleet management i njegova budućnost

Autor: Ranko Rodik, 03.09.2019.


Ako ste došli do ovog dijela nove Mobilisis web stranice, prvo što ste vjerojatno primijetili je da je sama stranica nova, osvježena, fluidnija te se nadamo s korisnijim i boljim informacijama. Kada imate kompleksne IT usluge koje su međusobno nepovezane, izazovno je napraviti funkcionalnu web stranicu koja će imati jednaku strukturu kroz naša 3 rješenja - Fleet management / Inteligentna prometna rješenja / SICK sensor intelligence

U ovom blogu dotaknut ćemo se na koji način mi trenutno vidimo Fleet management i njegovu budućnost.
Fleet management smo grupirali u četiri glavna proizvoda:
Transporti i prijevoz, Osobna i kombi vozila, Građevinski strojevi i Posebna rješenja. Svako od tih rješenja ima svojih zajedničkih točaka i svojih specifičnosti ali sve homogeno funkcioniraju u naprednoj Mobilisis aplikaciji koja se konstantno nadograđuje s novim funkcionalnostima, svaka 3 mjeseca. Do ideja što ćemo razvijati dolazimo kroz grupne radionice a koje se temelje na željama i razgovorima s našim korisnicima. Mobilisis aplikacija i cijeli sustav tu postoji radi naših korisnika koji ga u konačnici i koriste stoga su nam informacije koje dobivamo izuzetno vrijedne. Niže na slici se može vidjeti kako je to nekad izgledalo i kako to izgleda danas:

Slika 1. Mobilisis aplikacija glavni pogled 2009. godine

Slika 1. Mobilisis aplikacija glavni pogled 2009. godine

Slika 2. Mobilisis aplikacija glavni pogled 2019. godine

Slika 2. Mobilisis aplikacija glavni pogled 2019. godine

Vjerujem da je razlika primjetna, da, čak i vama koji čitate ovo preko mobitela :). Osim samog grafičko/vizualnog unapređenja, vidljivo je i funkcionalno unapređenje, od korištenja više vrsta karata, više dodatnih alata, grupiranih brzih izvještaja, sveobuhvatna analitika itd. Naravno, ne koriste sustav svi jednako, jasno nam je da je nekima to previše informacija. Znam s vremena na vrijeme dobiti pitanje „Pa zašto ne može biti prikaz jednostavan kako je nekad bio?“ Odgovor je relativno jednostavan - ako se sustav ne unapređuje, mi tada ne možemo zadovoljiti sve potrebe koje od nas korisnici traže, a koje isto tako od njih traži tržište. Kako rastu naši korisnici, tako i mi moramo držati korak s njima i ponuditi nekad dosta specijalizirane funkcije i alate. Zato se sustav može modulirati do granica gdje lako korisnik sam ukloni alate koji su mu nepotrebni.  

I sada dolazimo do dijela gdje mi vidimo
Mobilisis sustav u budućnosti? Sigurno ćemo dodavati nove funkcionalnosti, nove proizvode i usluge jer želimo još dodatnih konja ispod haube. I onda dolazimo do neminovnog - do previše informacija koje je teško korisniku procesuirati. I upravo tu vidimo budućnost Fleet managementa - jasne, kratke i korisne informacije. Jednim dijelom smo to napravili kroz potpuno izmijenjeni modul Izvještaja i Automatskih izvještaja, dijelom kroz Nadzornu ploču koji omogućava menadžerski pregled bitnih informacija o voznom parku, a uskoro pripremamo neke novitete koji će u potpunosti upregnuti naš Internet stvari, odnosno IoT - Internet of things. 

Da ne duljim više, vjerojatno sam neke već izgubio kroz tekst, a vama koji ste ostali sa mnom do kraja, čestitam i sve vas pozivam da s vremena na vrijeme posjetite naše Novosti gdje ćemo objavljivati razne stvari vezane uz Mobilisis Fleet Management, od same aplikacije i specifičnih alata, uređaja, naših aktivnosti i promišljanja mene i mojih kolega o filozofiji i svemiru te kako se Fleet management uklapa u sve to.

MOBILISIS® Mobility driven by technology 

O SICK MOBILISISU
Rješenja
Proizvodi
Online servisi
EU investment

Proizvodi

Fleet management
Mobilisis - Inteligentna prometna rješenja
Entrymo - Upravljanje pristupom i identitetom
Pametna poljoprivreda

Rješenja

bottom of page