top of page
worker-reading-news-with-tablet.jpg

FLEET NOVOSTI

Automatizirano praćenje učinka rada djelatnika

Autor: Kristijan Kanižaj

 

Neaktivna radna snaga, problemi s planiranjem vremena rada, izračun utrošenog rada djelatnika i poduzetnih operacija te sigurnost na radu prioriteti su upravitelja i poslovođa svih vrsta tvrtki. Sve to zahtijeva moderna rješenja nadzora i upravljanja.


Izazov

Javnost je tehnološki pametnija pa s time rastu i mogućnosti upravljanja radnim vremenom, ali i mogućnosti odvlačenja pozornosti u redovnom radnom danu. Kada se smanje planirani proračuni i ne primijene nove metode rada, kompanije bilježe porast neiskorištenih radnih sati. Gradovi i tvrtke u Europi pokušavaju primijeniti razne uređaje za praćenje i upravljanje kako bi to kontrolirali. Automatizirano praćenje učinka rada čistača ulica i kolica za čišćenje osigurava uspješno obavljanje poslova. Ista tehnologija može se primjenjivati za građevinske radnike, radnike koji obavljaju samostalne terenske poslove i slično. Uređaj za čišćenje ulica ili ulični čistač obično ne radi 2 sata dnevno. Ako postoji podjela rada između 50 radnika, gubi se oko 2200 sati mjesečno, što je 11.200€ izgubljenog kapitala mjesečno, a što iznosi 134.400€ godišnje*. To predstavlja veliki teret za tvrtke. Rješenja za nadzor i upravljanje mogla bi pomoći uštedjeti barem polovicu spomenutog iznosa, brže riješiti prigovore, povećati produktivnost djelatnika i učiniti osoblje odgovornim za rezultate rada.

* Minimalna satnica u EU - 5,10 €(Europska zaklada za poboljšanje životnih i radnih uvjeta)

Primjenjena rješenja

Tvrtke koje koriste rješenja za praćenje sredstava i djelatnika, problem sa neaktivnim radnim satima rješavaju unutar tri mjeseca od implementacije. Nakon toga fokusiraju se na poboljšanje kvalitete usluge, povećanje kvalitete radne okoline djelatnika što neposredno utječe na kvalitetu rada i zadovoljstvo djelatnika, iako je početna faza možda bila usmjerena na nezadovoljstvo ili prikaz nepovjerenja tvrtke prema djelatniku.

construction-silhouette_1150-8336.jpg

Kako Mobilisis može pomoći?

Kombinacija našeg uređaja za nadzor osoba sa softverskim rješenjem omogućuje puni pristup i nadzor rada djelatnika, kalkulacije utroška radnog dana te razmjena informacija u stvarnom vremenu. Djelatnici se mogu prijaviti svaki puta kada su obavili određenu radnju ili aktivirati SOS u slučaju nezgode na radu. U slučaju da postoji potreba za provjerom kretanja, točno mjesto boravka - kombinirano rješenje omogućit će pregled svih podataka u stvarnom vremenu. Točni podaci o lokaciji omogućuju postavljanje novih kontrolnih točaka i slanje djelatnika po lokacijama točno i na vrijeme. Naš uređaj sadrži posebne unaprijed programirane scenarije. Ukoliko se radnik ne pomakne određeno vrijeme, operateru se može poslati obavijest o prestanku kretanja. U slučaju pada djelatnika, nadzornicima se šalje automatska poruka upozorenja i pomoć se može odmah poslati. Alarmni gumb integriran je u jedinicu koja nakon pritiska šalje pozivnu poruku izravno u upravljački centar.

Prednosti

 • Scenariji "Man-Down", bez pokreta.

 • Brojni unaprijed programirani scenariji omogućuju nesmetane operativne procese.

 • Alarmiranje - U slučaju nužde pomoću brzog gumba možete brzo potražiti pomoć. Uređaj je lako konfigurirati, a time i upravljati velikim brojem uređaja iz sustava temeljenog na oblaku.

 • Jednostavno upravljanje i korištenje. Ovisno o modelu, uređaj ima veliku SOS tipku i dodatne funkcijske tipke, vodootpornu zaštitu i utor za RFID karticu za kontrolu prolaza te evidenciju radnog vremena u tvrtki. Može se nositi oko vrata ili na remenu pojasa. Pametna konfiguracija i korisničko sučelje doprinose praktičnom iskustvu korištenja.

 • Visoko kalibrirana telemetrija.

 • Naši uređaji rade pouzdano s brzim pronalaženjem položaja, jasnim statusima I/O elemenata i brzim nadzorom hitnih događaja.

Zašto je nadzor učinkovitosti rada važan?

 • Smanjeni broj pritužbi

 • Pojačani nadzor radnog vremena

 • Poboljšana proizvodnost i prevencija gubitka kapitala

 • Raspoloživost dodjeljivanja radne snage njegovim sposobnostima** 

   ** Djelatnici s invaliditetom ili oni kojima je teško doći do nekih područja mogu se rasporediti uz pomoć pametnog sustava

Prednosti izbora Mobilisis uređaja za nadzor djelatnika

 • Točno praćenje lokacije

 • Upozorenje bez kretanja

 • Obavijest o osobi (u slučaju nesreće)

 • Vodootporno kućište

 • Prilagođen za teške uvjete okoline

 • Veliki kapacitet baterije

Koliko dnevno gubite?

Svakih 20 minuta rada od kojih je 15 minuta aktivnog rada i 5 minuta odugovlačenja, rezultat je 2 sata vremenske neaktivnosti u 8-satnom radnom danu.

Izračunajte pomoću našeg kalkulator troškove neodređenih sati i pogledajte predviđene uštede.

O SICK MOBILISISU
Rješenja
Proizvodi
Online servisi

Rješenja

Proizvodi

Fleet management
Mobilisis - Inteligentna prometna rješenja
Entrymo - Upravljanje pristupom i identitetom
bottom of page