top of page
business-people-brainstorming-ideas-plan-work-report-with-data-charts-graphs-analyzing-res

R&D i IT

Zvonko Bočkaj -
R&D Manager – Integration Devices

Zaposlio sam se u Mobilisisu 2012. godine kao Hardware Developer. Postepeno sam preuzimao više odgovornosti, a kada smo se pridružili SICKU 2022. godine postao sam R&D Manager za Integration Devices tim. Kao dio SICKA, kvaliteta i organizacija rada podignuti su na višu razinu.

Danas se prvenstveno bavim vođenjem razvojnog tima i organizacijom razvojnog procesa. Razvijam koncepte embedded uređaja i vodim razvojne projekte. Naš tim razvija wireless edge uređaje za industrijsku automatizaciju. Nastojimo implementirati najnovije tehnologije na tržištu, kao što su trenutno 5G i WiFi 6E.

Naš tim ima potpuno „vlasništvo“ nad uređajima koje razvijamo te smo odgovorni za njihov razvoj i uspjeh. Razvojni proces može trajati godinama, stoga me u radu najviše motivira i veseli release, odnosno puštanje finalnog proizvoda na tržište. Najdraži release do sada mi je bio TDC-E, a vjerujem da će iduća verzija TDC-a biti još uspješnija.

Bockaj Worker
Berislav Skupnjak Worker

Berislav Skupnjak -
Research & Innovation Manager

Jedan sam od suosnivača tvrtke Mobilisis te sam kroz godine imao brojne uloge u vođenju softverskog razvojnog tima. Nakon što smo se pridružili SICKU, preuzeo sam ulogu Reseach & Innovation Managera.

Trenutno vodim razvojni tim koji radi na projektima vezanima uz računalni vid, umjetnu inteligenciju, strojno učenje i dr. Vjerujem da tehnologija ima neizmjeran potencijal za poboljšanje naših života, a rješenja koja razvijamo pomažu tvrtkama da postanu efikasnije, održivije i profitabilnije.

U radu me najviše motivira razvoj rješenja koja još ne postoje na tržištu ili su značajno bolja od konkurencije, a u SICK Mobilisisu pronašao sam idealno okruženje za njegu moje kreativnosti i ambicija. Zajedno s kolegama iz cijelog svijeta, gradimo budućnost u kojoj inovacije nemaju granica.

Zlatko Gaternig - DevOps Engineer

Imam dvadesetak godina iskustva u razvoju softvera, no želju za radom u području IoT-ja ostvario sam tek zaposlenjem u Mobilisisu 2018. godine. Od tada sam radio kao Senior Software Developer na više projekata i vodio razvojni tim. Želio sam naučiti više o mrežnoj infrastrukturi i cloud tehnologijama pa sam se početkom prošle godine pridružio novoformiranom CloudOps timu.

Naš je cilj omogućiti razvojnim timovima fokus na softverska rješenja, bez da brinu o infrastrukturnim i mrežnim ograničenjima, deploymentu, monitoringu, pipelineima i sl. Savjetujemo ih i pripremamo okolinu za nesmetani rad aplikacija. Radimo prema principu infrastrukture u obliku koda, a koristimo se tehnologijama poput Microsoft Azure, Kubernetes, Grafana, Rancher, itd.

Nisam mogao poželjeti bolji tim ni radno mjesto. Nigdje nisam upoznao pristupačnije ljude nego u SICKU. Sa svima mogu razgovarati potpuno ravnopravno, neovisno o poziciji. Širina znanja i iskustva koja nam je na raspolaganju unutar SICKA je ogromna te odličan temelj za razvoj svih zaposlenika.

zaltko worker
hrgar worker

Damjan Hrgar - Mobile Software Engineer

Moja suradnja s Mobilisisom započela je prije 10 godina kada sam došao na studentsku praksu. To su bili počeci mobile developmenta u tvrtki, a prije nekoliko godina preuzeo sam ulogu voditelja tog tima. Razvijamo mobilne aplikacije za Location Solutions i druge IoT platforme. Tehnologije kojima se koristimo u radu su prvenstveno Android native i Flutter.

Volim biti u tijeku s najnovijim tehnologijama na tržištu i koristiti ih u radu. Kultura u SICK Mobilisisu je motivirajuća i inovativna. Kolege i nadređeni uvijek imaju razumijevanja za druge i skloni su suradnji. Neka od najdražih sjećanja od kada radim u SICK Mobilisisu su odlasci na jedrenje s kolegama.

O SICK MOBILISISU
Rješenja
Proizvodi
Online servisi
EU investment

Proizvodi

Fleet management
Mobilisis - Inteligentna prometna rješenja
Entrymo - Upravljanje pristupom i identitetom
Pametna poljoprivreda

Rješenja

bottom of page