top of page
worker-reading-news-with-tablet.jpg

KORPORATIVNE NOVOSTI

U  petak, 23.11.2018. godine održano je svečano otvorenje nove poslovne  zgrade tvrtke Mobilisis koja se nalazi u poduzetničkoj zoni Jalkovec u  neposrednoj blizini sjedišta, točnije preko puta postojeće zgrade tvrtke  Mobilisis.

Direktor Mobilisisa Krešimir Meštrić je podsjetio da ne tako davno krenuli “iz garaže” te preko tehnološkog  parka u poduzetničku zonu u kojoj su investirali u novu zgradu bruto površine 3.500 četvornih metara.

„Danas ovdje ne otvaramo samo zgradu, već otvaramo preko 100 radnih mjesta i to na lokaciji na kojoj je do prije nekoliko godina bila samo livada.  Bolju prenamjenu prostora nismo mogli ostvariti. No, vlasnici tvrtke  ovom greenfield investicijom na sebe su preuzeli veliku odgovornost, jer  ovaj projekt predstavlja samo fizičko zadovoljavanje uvjeta. Pred nama su tek zadaci ostvarenja zacrtanih planova, ali vjerujem kako  smo i na ovaj način pokazali put i ambicije koje nam trebaju, koje nas  moraju hrabriti i poticati na pozitivne trendove“,  rekao je direktor Meštrić, te naglasio kako će se ovdje rađati i  ostvarivati ideje i inovacije, ali i privlačiti poslovni partneri iz  cijelog svijeta.

Mobilisis će u novom poslovnom objektu proizvoditi elektroničke uređaje i  softver, ali i, kako je istaknuo Meštrić, “otvarati velike, globalne  teme poput interneta stvari, industrije 4.0, pametnih gradova, umjetne  inteligencije”.

Na prigodnoj svečanosti otvorenja novoizgrađene i opremljene zgrade  tvrtke Mobilisis bili su i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta  Darko Horvat, varaždinski župan Radimir Čačić i gradonačelnik Varaždina  Ivan Čehok, koji su ponajprije istaknuli vrijednost takvih ulaganja.

Mobilisis je 2016. godine na natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta prijavio projekt pod nazivom „Povećanje  proizvodnih kapaciteta tvrtke Mobilisis d.o.o. izgradnjom novog  poslovnog prostora i ulaganjem u opremu“ u ukupnoj vrijednosti  38.252.308,06 HRK. Nakon odluke o financiranju i dodjeli bespovratnih  sredstava u okviru javnog poziva „Kompetentnost i razvoj MSP“ u  vrijednosti 13.743.033,81 HRK tvrtka Mobilisis je započela provedbu  projekta u srpnju 2017. godine.

Cilj  projekta je povećanje proizvodnih kapaciteta tvrtke Mobilisis  izgradnjom novog poslovnog prostora i ulaganjem u opremu, a uspješna  provedba projekta doprinijet će razvoju i rastu malog i srednjeg  poduzetništva na domaćem, ali poglavito na stranim tržištima. Također,  ovim ulaganjem Mobilisis osigurava suvremeno opremljeni radni prostor  za sve svoje djelatnike, ali i jedan od najmodernijih laboratorija za  razvoj elektroničkih uređaja i informacijskih sustava iz IoT segmenta.

O SICK MOBILISISU
Rješenja
Proizvodi
Online servisi
EU investment

Proizvodi

Fleet management
Mobilisis - Inteligentna prometna rješenja
Entrymo - Upravljanje pristupom i identitetom
Pametna poljoprivreda

Rješenja

bottom of page