top of page
worker-reading-news-with-tablet.jpg

KORPORATIVNE NOVOSTI

„Pametni  parking“ u Dubrovniku najveći je projekt iz segmenta pametnih gradova u  Hrvatskoj i regiji te jedan od najvećih projekata pametnog parkinga  realiziran s ovom količinom senzora na Narrowband IoT (NB-IoT) mreži u  svijetu.


Postavljeno je 1900 senzora koji će olakšati pronalazak slobodnog  parkirnog mjesta i dovesti do smanjenja prometnih gužvi. Projekt  pametnog parkinga u Dubrovniku rezultat je odluke Grada Dubrovnika i  komunalnog poduzeća Sanitat Dubrovnik o implementaciji pametnog  parkinga.

Senzori  koji su postavljeni na svako parkirališno mjesto u gradu mogu  detektirati kada se na njemu nalazi automobil, odnosno je li pojedino  mjesto slobodno ili zauzeto. Informaciju o zauzetosti mjesta zatim šalju  na centralno mjesto te mobilnu aplikaciju dostupnu građanima. Kako bi  vozači u svakom trenutku mogli vidjeti koje je parkirno mjesto slobodno  te prema tome planirati gdje bi se mogli parkirati, napravljena je  posebna aplikacija za mobilne uređaje koja je dostupna svima, kako  građanima Dubrovnika tako i turistima. Na pojedinim mjestima u gradu  postavljen je i sustav od dvadeset javnih informativnih displeja kako bi  se onim građanima koji ne koriste aplikaciju omogućio uvid u slobodna  parkirna mjesta. Displeji su postavljeni nekoliko ulica ranije kako bi  vozači na vrijeme mogli vidjeti koje je mjesto raspoloživo.


Više informacija o projektu možete pročitati ovdje.

O SICK MOBILISISU
Rješenja
Proizvodi
Online servisi

Rješenja

Proizvodi

Fleet management
Mobilisis - Inteligentna prometna rješenja
Entrymo - Upravljanje pristupom i identitetom
Pametna poljoprivreda
bottom of page