KORPORATIVNE NOVOSTI

Održano svečano otvorenje nove poslovne zgrade tvrtke Mobilisis d.o.o.

U petak, 23.11.2018. godine održano je svečano otvorenje nove poslovne zgrade tvrtke Mobilisis koja se nalazi u poduzetničkoj zoni Jalkovec u neposrednoj blizini sjedišta, točnije preko puta postojeće zgrade tvrtke Mobilisis.

Direktor Mobilisisa
Krešimir Meštrić je podsjetio da ne tako davno krenuli “iz garaže” te preko tehnološkog parka u poduzetničku zonu u kojoj su investirali u novu zgradu bruto površine 3.500 četvornih metara.

„Danas ovdje ne otvaramo samo zgradu, već otvaramo preko 100 radnih mjesta i to na lokaciji na kojoj je do prije nekoliko godina bila samo livada. Bolju prenamjenu prostora nismo mogli ostvariti. No, vlasnici tvrtke ovom greenfield investicijom na sebe su preuzeli veliku odgovornost, jer ovaj projekt predstavlja samo fizičko zadovoljavanje uvjeta. Pred nama su tek zadaci ostvarenja zacrtanih planova, ali vjerujem kako smo i na ovaj način pokazali put i ambicije koje nam trebaju, koje nas moraju hrabriti i poticati na pozitivne trendove“, rekao je direktor Meštrić, te naglasio kako će se ovdje rađati i ostvarivati ideje i inovacije, ali i privlačiti poslovni partneri iz cijelog svijeta.

Mobilisis će u novom poslovnom objektu proizvoditi elektroničke uređaje i softver, ali i, kako je istaknuo Meštrić, “otvarati velike, globalne teme poput interneta stvari, industrije 4.0, pametnih gradova, umjetne inteligencije”.

Na prigodnoj svečanosti otvorenja novoizgrađene i opremljene zgrade tvrtke Mobilisis bili su i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, varaždinski župan Radimir Čačić i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, koji su ponajprije istaknuli vrijednost takvih ulaganja.

Mobilisis je 2016. godine na natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta prijavio projekt pod nazivom
„Povećanje proizvodnih kapaciteta tvrtke Mobilisis d.o.o. izgradnjom novog poslovnog prostora i ulaganjem u opremu“ u ukupnoj vrijednosti 38.252.308,06 HRK. Nakon odluke o financiranju i dodjeli bespovratnih sredstava u okviru javnog poziva „Kompetentnost i razvoj MSP“ u vrijednosti 13.743.033,81 HRK tvrtka Mobilisis je započela provedbu projekta u srpnju 2017. godine.

Cilj projekta je povećanje proizvodnih kapaciteta tvrtke Mobilisis izgradnjom novog poslovnog prostora i ulaganjem u opremu, a uspješna provedba projekta doprinijet će razvoju i rastu malog i srednjeg poduzetništva na domaćem, ali poglavito na stranim tržištima. Također, ovim ulaganjem Mobilisis osigurava suvremeno opremljeni radni prostor za sve svoje djelatnike, ali i jedan od najmodernijih laboratorija za razvoj elektroničkih uređaja i informacijskih sustava iz IoT segmenta.

Mobility driven by technology

PRONAĐITE NAS NA
ADRESA SJEDIŠTA
TELEFON
E-MAIL
  • Mobilisis Facebook
  • Mobilisis Twitter
  • Mobilisis YouTube
  • Mobilisis LinkedIn
Mobilisis d.o.o.
Varaždinska ulica - Odvojak II 7
42000 Varaždin – Jalkovec, Hrvatska
+385 (0) 42 311 777
PRAVNE NAPOMENE
Sva prava pridržana Mobilisis d.o.o. 2020.