KORPORATIVNE NOVOSTI

Mobilisis partner na uvođenju najvećeg svjetskog „pametnog parkinga“ u Dubrovniku

„Pametni parking“ u Dubrovniku najveći je projekt iz segmenta pametnih gradova u Hrvatskoj i regiji te jedan od najvećih projekata pametnog parkinga realiziran s ovom količinom senzora na Narrowband IoT (NB-IoT) mreži u svijetu.
Postavljeno je 1900 senzora koji će olakšati pronalazak slobodnog parkirnog mjesta i dovesti do smanjenja prometnih gužvi. Projekt pametnog parkinga u Dubrovniku rezultat je odluke Grada Dubrovnika i komunalnog poduzeća Sanitat Dubrovnik o implementaciji pametnog parkinga.


Senzori koji su postavljeni na svako parkirališno mjesto u gradu mogu detektirati kada se na njemu nalazi automobil, odnosno je li pojedino mjesto slobodno ili zauzeto. Informaciju o zauzetosti mjesta zatim šalju na centralno mjesto te mobilnu aplikaciju dostupnu građanima. Kako bi vozači u svakom trenutku mogli vidjeti koje je parkirno mjesto slobodno te prema tome planirati gdje bi se mogli parkirati, napravljena je posebna aplikacija za mobilne uređaje koja je dostupna svima, kako građanima Dubrovnika tako i turistima. Na pojedinim mjestima u gradu postavljen je i sustav od dvadeset javnih informativnih displeja kako bi se onim građanima koji ne koriste aplikaciju omogućio uvid u slobodna parkirna mjesta. Displeji su postavljeni nekoliko ulica ranije kako bi vozači na vrijeme mogli vidjeti koje je mjesto raspoloživo.
Više informacija o projektu možete pročitati
ovdje.

Mobility driven by technology

PRONAĐITE NAS NA
ADRESA SJEDIŠTA
TELEFON
E-MAIL
  • Mobilisis Facebook
  • Mobilisis Twitter
  • Mobilisis YouTube
  • Mobilisis LinkedIn
Mobilisis d.o.o.
Varaždinska ulica - Odvojak II 7
42000 Varaždin – Jalkovec, Hrvatska
+385 (0) 42 311 777
PRAVNE NAPOMENE
Sva prava pridržana Mobilisis d.o.o. 2020.